ZELENINOVÝ BULGUR S MÁTOU, ZELENÝMI FAZOLKAMI A VAŘENÝM VEJCEM

14. 03. 2021 | Recepty


Postup:

  • bulgur uvaříme dle návodu na obalu
  • jarní cibulku nakrájíme na jemná kolečka a krátce orestujeme na olivovém oleji, přidáme zelené fazolky, najemno nakrájený řapíkatý celer, hrášek, na kostičky nakrájenou cuketu, červenou papriku a krátce společně orestujeme. Osolíme, opepříme, zakápneme limetkovou šťávou a nakonec přidáme najemno nasekanou mátu, vše důkladně promícháme.
  • při podávání klademe zeleninovou směs na rozprostřený bulgur a na vrch zdobíme vařeným vejcem

Náš tip – tento pokrm můžeme podávat jak teplý, tak studený jako salát. Vařená vejce můžeme nahradit vejci ztracenými nebo volskými oky.  

Dobrou chuť :)


Suroviny na 4 porce:
  • 1 x Zeleninový bulgur RV 200 g
  • 150 g zelené fazolky /můžou být i mražené/
  • 100 g hrášek /sterilovaný nebo mražený/
  • 100 g jarní cibulka
  • 100 g řapíkatý celer
  • 100 g cuketa 1 ks paprika červená 1 ks limetka
  • Hrst máty
  • olivový olej 500 ml
  • sůl a pepř
  • 4 ks vajec





Copyright © 2010-2017 - IamWRS vyroba-www.cz