KISIR – turecký salát z bulguru a zeleniny, turecký národní pokrm

15. 02. 2021 | Recepty


Postup:
Zeleninový bulgur uvaříme dle návodu na obalu rajčata, papriku a okurku omyjeme a nakrájíme na kostky /papriku očistíme a zbavíme jádřince/, jarní cibulku očistíme a nakrájíme i s natí na jemná kolečka, petrželovou nať opláchneme a nakrájíme najemno v misce smícháme drcená rajčata i se šťávou, olivový olej, citronovou šťávu, osolíme a opepříme poté vše smícháme s uvařeným bulgurem kdo má rád pálivé, přidá najemno nasekanou chilli papričku

 


NÁŠ TIP – podávejte vychlazený, jako lehký samostatný pokrm /salát/, nebo jako přílohu k pečeným nebo grilovaným masům či rybám.  

Dobrou chuť :)


Suroviny na 4 porce:
  • 1 x zeleninový bulgur RV 200 g
  • 2 x rajče
  • 1 x kapie červená
  • 1 x okurka
  • petrželová nať
  • rajčatová šťáva /nebo drcená rajčata ve vlastní šťávě/
  • jarní cibulka, citron
  • olivový olej 500 ml
  • čerstvě mletý černý pepř
  • sůl
  • dle chuti a kdo má rád chilli papričky...





Copyright © 2010-2017 - IamWRS vyroba-www.cz